MT Gox Hackersin väitetty Fiat-yhdyskäytävä ylittää SAR-raportit vuotaneissa FinCEN-tiedostoissa

Yksikkö, joka on saanut eniten epäilyttäviä toimintaraportteja (SAR) noin 2000 vuotaneesta FinCEN-dokumentista, sattuu olemaan verkkomaksuja käsittelevä yritys, joka väitetysti palveli MT Goxin asiakkaita, jotka hakkeroivat bitcoin-rahanpesuskandaalia.

Mayzus Financial Servicesillä (MFS) oli yritystili BTC-e : ssä viime vuoden raportin mukaan , samoin kuin joillakin sen työntekijöillä, ja tämän fiat-yhdyskäytävän epäillään olevan tärkein tapa hakata hakkeroidut bitcoinit muutettiin dollareiksi.

Yritys itse kielsi väärinkäytökset vuonna 2017 BTC-e: n väitetyn omistajan Alexander Vinnekin pidätyksen jälkeen, kun MFS ilmoitti tuolloin:

„MAYZUS Financial Services Ltd: llä voi olla MoneyPolo- ja OKPAY-palvelujen välityksellä oikeushenkilöitä, jotka voivat olla Bitcoin Evolution pörssin ylläpitäjiä, tai yksityishenkilöitä, jotka voivat olla BTC-E-pörssin omistajia tai työntekijöitä, kaikki oikeushenkilöiden tai henkilöiden tilit, joiden katsomme mahdollisesti liittyvän BTC-E-vaihtoon, on kuitenkin estetty, mistä ilmoitettiin asianmukaisesti finanssivalvontaviranomaisille. Lisäksi tietoja näistä henkilöistä ja oikeushenkilöistä välitettiin Ison-Britannian lainvalvontaviranomaisille. “

Nämä vuotaneet tiedostot, joita ei ole julkaistu niin pitkälle kuin näemme, voidaan vahvistaa, että he ovat todellakin tehneet niin, mutta Buzzfeed ja Kansainvälinen tutkivien toimittajien yhteenliittymä sanovat analysoineensa kuluneen vuoden asiakirjoja. He sanovat :

”Jotkut entiteetit on merkitty useita kertoja FinCEN-tiedostoihin. Mayzus Financial Services asettaa ennätyksen, joka esiintyy 36 SAR: n kohteena. “

Näiden erityishallintoalueiden luonne ei ole selvää, mutta se herättää kysymyksiä siitä, tutkittiinko jotakin niistä erityisesti ottaen huomioon kyseiset määrät

Michael German, entinen FBI: n erityisedustaja, joka on kansallisen turvallisuuden ja yksityisyyden asiantuntija, on sanonut, että aloittelijoilla „SAR-ohjelmassa keskityttiin enemmän joukkovalvontaan kuin erillisten liiketoimien tunnistamiseen rahanpesun häiritsemiseksi“.

Volyymit ovat ilmianneet noin kaksi miljoonaa tällaista epäilyttävää toimintaa koskevaa raporttia joka vuosi, mikä on melkein mahdotonta.

Lisäksi väärinkäytösten toteamisen ja sakon saamisen jälkeen pankit, kuten JPMorgan Chase, HSBC, Standard Chartered, Deutsche Bank ja Bank of New York Mellon, jatkoivat rahan siirtoa epäiltyjen rikollisten kohdalla, Buzzfeed sanoo.

Kaksi biljoonaa dollaria tällaisia ​​raportteja on kirjattu tähän hieman rajalliseen vuotaneiden asiakirjojen joukkoon, ja epäilyttävät raportit eivät ole todiste väärästä toiminnasta, mutta enemmän jotain mahdollisesti tarkasteltavaa.

BTC-e: n tapauksessa oli paljon tarkasteltavaa, koska heillä ei ollut lainkaan rahanpesun vastaisia ​​toimenpiteitä, ja MFS näennäisesti palveli heitä.

BTC-e: n väitetyn omistajan on nyt käydä läpi oikeudenkäynti Ranskassa, jossa tämä suhde voi hyvinkin tulla tarkemman valvonnan kohteeksi, varsinkin nyt, kun nämä asiakirjat tuovat heidät jälleen valokeilaan.

Joitakin näistä erityishallintoalueista pyytäneen senaatin tiedustelukomitean jäsenen senaattori Ron Wydenin sanotaan kuitenkin sanoneen, että FinCEN Files -tutkimus „vahvistaa sitä tosiasiaa, että meillä on nyt maassa kaksi lainvalvonta- ja oikeusjärjestelmää“.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.